ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile locale din Chișinău vor studia experiența municipiului Iași în gestionarea deșeurilor

09:22 | 23.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Reprezentanții municipalității Chișinău vor studia experiența municipiului Iași în gestionarea deșeurilor menajere, transmite MOLDPRES.

O delegație a municipalității Chișinău, în frunte cu viceprimarul capitalei, Ilie Ceban, a efectuat, în perioada 21-22 februarie, o vizită de lucru în municipiul Iași, România.

Oficialul moldovean a avut o întrevedere cu președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, care și-a arătat deschiderea de a împărtăși experiența județului Iași referitor la gestionarea deșeurilor, precum și extinderea colaborării pe diferite domenii de interes comun dintre cele două municipalități.

Delegația de la Chișinău, din care au făcut parte și reprezentanții Î.M. Regia „Autosalubritate", au avut mai multe discuții vizavi de managementul deșeurilor cu specialiștii de profil din cadrul Județului Iași.

În acest context, partea română a făcut o prezentare noilor stații construite pentru transbordarea și de sortare a deșeurilor din Iași.

Ilie Ceban a declarat că autoritățile municipale vor studia și vor prelua experiența autorităților ieșene în domeniul de gestionare a managementului deșeurilor.

Potrivit informațiilor prezentate de Î.M. Regia „Autosalubritate”, în luna ianuarie, de la platformele și camerele de acumulare a deșeurilor din capitală au fost evacuate 136,7 mii m3 de deșeuri menajere. După sortarea efectuată la stația de transbordare, la poligonul gunoiștii municipale din Țânțăreni au fost depozitate circa 13 mii tone deșeuri.

Pentru colectarea separată a deșeurilor, în capitală au fost amplasate 1500 de containere de diferite culori special amenajate și etichetate pe fiecare fracție: plasticul și metalul se pun în tomberonul galben, hârtia și cartonul în containerul albastru, sticla în cel de culoare verde, iar deșeurile biodegradabile în containerele zincate.

Foto: chisinau.md

img22001320

img22001320

img22001320

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!