ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

18 candidați s-au înscris la concursul pentru funcția de director ANRE

09:47 | 23.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Comisia economie, buget și finanțe a Parlamentului a anunțat că va examina mâine dosarele celor 18 candidați la funcția de Director al Consiliului de administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), comunică MOLDPRES.

Astfel, comisia urmează să stabilească persoanele admise la concurs. Termenul maxim pentru depunerea dosarelor de către candidații a fost până pe 21 februarie 2022.

Potrivit Regulamentului, candidaţii admişi la concurs se vor prezenta pentru audiere în ordinea depunerii documentelor de participare la concurs. Vor fi selectați candidaţii care au acumulat punctajul cel mai înalt. În cazul în care câțiva candidați vor obține un punctaj final egal, comisia va decide, cu votul majorității, cel mai potrivit candidat.

Conform legislației, candidații la funcţia de director al Consiliului de administraţie al ANRE trebuie să deţină cetăţenia Republicii Moldova, să aibă studii superioare în domeniul tehnic, economic, financiar sau juridic şi experienţă de lucru de cel puţin zece ani în unul dintre domeniile menţionate, dintre care cel puţin trei ani în funcţii de conducere în instituții publice sau întreprinderi din sectoarele reglementate de ANRE.

Foto: anre.md

img22001324

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!