ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Bașcanul Irina Vlah s-a întâlnit cu noul ambasador al SUA în Republica Moldova

11:17 | 23.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Guvernatorul UTA Gagauz-Yeri, Irina Vlah, s-a întâlnit astăzi cu Kent Doyle Logsdon, ambasadorul  Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova. Aceasta este prima întâlnire în teritoriu a diplomatului american de la începutul mandatului, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, bașcanul l-a informat pe ambasador despre problemele și provocările cu care se confruntă autonomia găgăuză, prioritățile regiunii în dezvoltarea infrastructurii social-economice.

"Principalele probleme care amenință dezvoltarea durabilă a țării noastre sunt fluxul de tineri și scăderea natalității. Prioritățile noastre sunt industrializarea economiei și dezvoltarea sectorului IT. Trebuie să creăm oportunități pentru tinerii noștri astfel încât aceștia să găsească acasă locul de muncă dorit și posibilități pentru aplicarea talentelor. De asemenea, trebuie să investim în îmbunătățirea nivelului de trai în toate satele și orașele”, a declarat Vlah.

Potrivit guvernatorului autonomiei, „astăzi Republica Moldova are nevoie de asistență intelectuală din partea partenerilor de dezvoltare nu mai puțin decât de asistență materială". "Trebuie să învățăm să ne folosim drepturile cu înțelepciune și să ne unim pentru a construi un viitor mai bun", a rezumat Irina Vlah.

Foto: Facebook Irina Vlah

img22001336

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!