ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale a fost reținută de CNA

11:21 | 23.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Ofițerii CNA și procurorii anticorupție au efectuat astăzi percheziții într-un dosar de corupție. În urma descinderilor a fost reținută contabila-șef a Centrului de pregătire a specialiștilor Armatei Naționale din Chișinău, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, femeia este bănuită că ar fi colectat taxe ilegale de la unii agenți economici pentru a le oferi protecție și a nu le crea impedimente în activitate.

Pe parcursul mai multor luni, contabila ar fi perceput sume cuprinse între 2000 și 3000 de lei de la agenții economici care aveau contracte de locațiune cu Centrul de pregătire a specialiștilor Armatei Națională.

La finele anului trecut, CNA și procurorii au inițiat o urmărire penală în baza unui denunț, monitorizând activitatea ilicită a contabilei-șef. În această dimineață, ofițerii CNA au operat percheziții la domiciliul bănuitei și la biroul acesteia. Femeia a fost reținută pentru 72 de ore și a fost plasată în izolatorul CNA. Dacă va fi găsită vinovată, aceasta riscă până la 7 ani de detenție sau amendă penală.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!