ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comunicat de presă al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene

14:53 | 23.02.2022 Categorie: Comunicate

Secretarul de Stat Ruslan Bolbocean, a participat la reuniunea Consiliului Coordonatorilor Naționali ai Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică – GUAM

Chişinău, 23 feb. /MOLDPRES/. Secretarul de Stat Ruslan Bolbocean a prezidat cea de-a 58-a reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naționali ai Organizației pentru Democrație şi Dezvoltare Economică – GUAM, desfășurată în capitala Ucrainei.

Secretarul de stat Ruslan Bolbocean, în calitate de coordonator național al Republicii Moldova, sub auspiciul Președinției-în-exercițiu a țării noastre în cadrul GUAM pentru anul curent, a prezidat prima reuniune a Consiliului Coordonatorilor Naționali (CNC) din acest an, desfășurată la sediul Organizației, la Kiev. La reuniune au fost prezentate prioritățile Republicii Moldova pe durata mandatului Președinției-în-exercițiu, precum și s-a discutat un calendar preliminar de evenimente care urmează a fi organizate pe parcursul anului 2022.

Participanții la reuniune, coordonatorii naționali ai statelor membre GUAM au exprimat disponibilitatea de a oferi sprijinul plenar Republicii Moldova în îndeplinirea mandatului Președinției-în-exercițiu și realizarea priorităților stabilite.

Totodată, au fost discutate un șir de subiecte de actualitate privind activitatea organizației, în conformitatea cu agenda reuniunilor, în special în contextul celebrării aniversării a 25 de ani de la fondarea GUAM în anul curent.

Cu referire la ultimele evoluții pe marginea situației de securitate din Ucraina, participanții au reiterat sprijinul ferm pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul granițelor sale recunoscute pe plan internațional. Delegația Republicii Moldova a condamnat cu fermitate recunoașterea de către Federația Rusă a „independenței” entităților separatiste din regiunile de est ale Ucrainei.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!