ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Rusă a început evacuarea personalului diplomatic din Ucraina

15:35 | 23.02.2022 Categorie: Externe

Moscova, 23 feb. /MOLDPRES/. Rusia a început să evacueze personalul diplomatic din Ucraina, a declarat  ambasada Moscovei din Kiev, la o zi după ce parlamentarii ruși i-au permis președintelui Vladimir Putin să trimită armata în Donbas, relatează MOLDPRES cu referire la AGERPRES.

Ministerul rus de externe a anunțat marți, 22 februarie, că „măsura este pentru a le proteja viețile diplomaților  și a-i ține în siguranță”, a anunțat ministerul citat de CNN.

Senatorii ruși au aprobat, tot marți, cererea președintelui Vladimir Putin, pentru trimiterea de trupe ruse în Doneţk şi Lugansk.

Putin a transmis că e firesc demersul, de vreme ce el a semnat decretele ca Rusia pentru a oferi „ajutor militar” acestor „republici populare”.

Șeful statului rus a mai amintit că „în legătură cu utilizarea de forţe armate în străinătate, noi am semnat  acorduri, iar în aceste acorduri şi cu Republica Populară Doneţk şi cu Republica Populară Lugansk sunt prevederi corespunzătoare, care spun că noi le vom acorda acestor republici ajutor inclusiv militar”.

Putin a adăugat că, în condiţiile în care în Donbas are loc un conflict, prin această decizie Rusia „dă clar de înţeles că, în caz de necesitate, intenţionează să-şi asume obligaţiile asumate”.

Foto: tass.com

img22001349

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!