ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Boris Johnson s-a arătat îngrozit de evenimentele „înspăimântătoare” din Ucraina

09:37 | 24.02.2022 Categorie: Externe

Londra, 24 feb. /MOLDPRES/. Boris Johnson, premierul Marii Britanii a transmis joi, 24 februarie, dimineața că este "îngrozit de evenimentele înspăimântătoare din Ucraina" şi că a vorbit cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski despre următorii paşi, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Rusia lui Putin „a ales calea vărsării de sânge şi a distrugerii prin lansarea acestui atac neprovocat asupra Ucrainei”, a scris Johnson pe Twitter.

„Marea Britanie şi aliaţii noştri vor răspunde în mod hotărât”, a adăugat premierul britanic.

Șefa diplomaţiei britanice, Liz Truss, a condamnat atacul asupra Ucrainei şi a promis un răspuns al comunităţii internaţionale la acest "act teribil de agresiune".

„Condamn ferm acest atac înspăimântător şi neprovocat pe care l-a lansat Putin asupra poporului ucrainean”, a scris ea pe Twitter.

„Suntem alături de Ucraina şi vom lucra cu partenerii noştri internaţionali pentru a răspunde la acest act teribil de agresiune”, a adăugat ministrul britanic de Externe.

Foto: bbc.com

img22001364

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!