ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lukașenko a fost anunțat primul despre începutul războiului

09:41 | 24.02.2022 Categorie: Externe

Minsk, 24 feb. /MOLDPRES/. Vladimir Putin l-a sunat în noaptea de miercuri spre joi, 24 februarie, pe omologul său belarus Aleksandr Lukaşenko, pe care l-a informat că urma să lanseze o operaţiune militară în Ucraina, a transmis preşedinţia belarusă, relatează MOLDPRES cu referire la Agerpres.

"Astăzi, în jurul orei 05:00 (02:00 GMT), a avut loc o convorbire telefonică între preşedinţii belarus şi rus. În cadril discuţiei, Vladimir Putin şi-a informat colegul belarus despre situaţia de la frontiera cu Ucraina şi din (provincia separatistă) Donbas", din estul Ucrainei, a precizat preşedinţia belarusă într-un comunicat de presă.

Moscova a lansat o operaţiune militară împotriva Ucrainei în zorii zilei de joi. Explozii puternice au fost auzite în mai multe oraşe din ţară, iar Kievul a anunţat că "o invazie de mare amploare" era în curs de desfăşurare.

Serviciul de Frontieră al Ucrainei a transmis că militari din Belarus au ajutat Rusia în atacurile "suferite de frontiera de stat ucraineană" în dimineaţa zilei de joi. Atacurile trupelor ruse "cu ajutorul Belarusului" s-au produs cu ajutorul artileriei, echipamentului greu şi al armelor de foc, a transmis serviciul de frontieră ucrainean.

img22001365

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!