ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autoritățile locale din Chișinău sunt pregătite să primească refugiați

10:20 | 24.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile locale din Chișinău și-au arătat disponibilitatea de a primi refugiați, în caz de nevoie, transmite MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a informat că municipalitatea a întocmit un plan de primire a refugiaților. "Sunt pregătite locuri de cazare, puncte de alimentare și de acordare a asistenței sociale și medicale. Avem plan de mobilizare a personalului și voluntarilor pentru a interveni și a ajuta posibilele persoane care vor avea statut de refugiat", a precizat edilul. 

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, într-un briefing de presă de astăzi, a anunțat că autoritățile moldovene sunt gata să primească câteva zeci de mii de persoane refugiate din Ucraina și a solicitat deschidere din partea autorităților publice locale în acest sens.

Autoritățile de graniță ucrainene au anunțat în această dimineață că frontiera Ucrainei a fost atacată de trupe ruse de-a lungul hotarului său cu Rusia şi Belarus.

img22001367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!