ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia Situații Excepționale se va reuni astăzi în ședință

10:39 | 24.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Comisia Situații Excepționale se va reuni astăzi în ședință pentru a întreprinde un șir de măsuri necesare pentru gestionarea acestei crize și provocărilor umanitare. Anunțul a fost făcut de șeful statului, Maia Sandu, după ședința Consiliului Suprem de Securitate convocat în legătură cu situația din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Președintele Republicii Moldova a precizat că astăzi Guvernul va cere Parlamentului declararea stării de urgență.

“Am dispus intensificarea eforturilor de patrulare ale subdiviziunilor MAI pentru a preveni eventuale provocări. Solicit cetățenilor R. Moldova care se află în vizită sau ședere în Ucraina să se întoarcă acasă. Toate punctele de trecere a frontierei sunt deschise și funcționează în regim extins cu echipe suplimentate. Mai multe curse cu destinația Ucraina au aterizat astăzi la Chișinău. Vom avea grijă de acești oameni”, a spus Sandu.

Șeful statului a specificat că toate instituțiile statului sunt în stare de alertă și a cerut autorităților locale să coopereze intens cu cele centrale pentru gestionarea situației. ”La punctele de trecere a frontierei cu Ucraina se atestă o creștere a fluxului de tranzit. Instituțiile noastre instalează centre de triere. Vom ajuta oamenii care au nevoie de sprijinul nostru. În acest moment suntem pregătiți să acomodăm câteva zeci de mii de oameni. În același timp, Guvernul este în contact permanent cu organizațiile internaționale și avem pregătite mai multe scenarii în cazul în care vom avea un flux mai mare de refugiați”, a conchis Sandu.

img22001369

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!