ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul României a convocat un task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea rusă în Ucraina

11:18 | 24.02.2022 Categorie: Externe

București, 24 feb. /MOLDPRES/. Premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a convocat, la nivelul Cabinetului de Miniștrii de la București un task-force pentru gestionarea situației generate de agresiunea militară rusă în Ucraina, transmite MOLDPRES. 

Potrivit unui comunicat de presă al Guvernului României, Ministerul Afacerilor Externe va continua monitorizarea situației cetățenilor români din Ucraina și a convocat celula de criză inter-instituțională pentru sprijinirea și acordarea de asistență consulară cetățenilor români din Ucraina.

Principalele responsabilități ale task-force-ului privind gestionarea consecințelor generate de agresiunea rusă în Ucraina sunt legate de monitorizarea situației și coordonarea măsurilor la nivelul structurilor guvernamentale pentru asigurarea funcționării tuturor serviciilor publice.

Din acest grup de lucru fac parte miniștrii Apărării, Externelor, Finanțelor, Internelor, Energiei, Transporturilor, Sănătății, Muncii, Secretarul General al Guvernului și șeful Cancelariei Prim-ministrului.

img22001373

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!