ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANTA recomandă transportatorilor să evite deplasările prin Ucraina

11:45 | 24.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Agenţia Naţională Transport Auto din Republica Moldova a atenţionat astăzi operatorii de transport să evite efectuarea transportului rutier internaţional de mărfuri şi persoane în/din sau în tranzit pe teritoriul Ucrainei. Avertizarea vine în contextul instituirii Legii marțiale pe teritoriul Ucrainei de către Rada Supremă, transmite MOLDPRES.

„Menționăm că în condițiile acutizării grave a situației de securitate din Ucraina, pe perioada decretării Legii marțiale pot fi introduse limitări ale drepturilor civile ale cetățenilor, inclusiv garantarea siguranței la libera circulație a mărfurilor și persoanelor”, indică ANTA.

Prin urmare, recomandăm operatorilor de transport să abordeze organizarea curselor cu ocolirea teritoriului Ucrainei, pentru evitarea situaţiilor de criză, rezumă sursa citată.

img22001374

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!