ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va închide spațiul său aerian

12:00 | 24.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. La recomandarea Consiliului Suprem de Securitate, spațiul aerian al Republicii Moldova va fi închis începând cu ora 12:00. Cursele vor fi orientate spre alte aeroporturi. Anunțul a fost făcut într-un briefing de ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, la MAI activează un punct de control al situației, iar întreg efectivul a fost scos la muncă, fiind sporit numărul echipajelor de patrulare dar și al polițiștilor de frontieră.

Șeful de la MAI a menționat că la această oră se atestă un flux sporit în punctele de trecere a frontierei cu Ucraina, iar cinci ucraineni au solicitat deja protecția Republicii Moldova.

Revenco a precizat că a fost deja pregătit centrul de triere din capitală, iar în apropierea vămilor Palanca și Otaci vor fi instalate tabere de câmp pentru refugiați.

img22001375

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!