ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, la Baku, o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești

12:24 | 24.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. În marja vizitei oficiale la Baku, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut, în seara zilei de miercuri, o întâlnire cu reprezentanții diasporei moldovenești din Republica Azerbaidjan, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului. 

Speakerul le-a împărtășit conaționalilor impresiile de pe urma vizitei sale oficiale la Baku, remarcând deschiderea de care s-a bucurat delegația parlamentară din partea conducerii azere.

Totodată, s-a discutat și despre planurile colaborării de perspectivă cu Republica Azerbaidjan în domenii precum comerț, cultură, infrastructură.

De asemenea, a fost abordată chestiunea cu privire la cursa avia directă Baku-Chișinău de care sunt interesați atât cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Azerbaidjan, cât și comunitatea azeră din țara noastră. Speakerul a anunțat că acest subiect a fost discutat cu Prim-ministrul Republicii Azerbaidjan, Ali Asadov, fiind exprimată speranța că lucrurile vor evolua în timpul cel mai apropiat.

Președintele Parlamentului a apreciat faptul că mulți reprezentanți ai diasporei promovează activ produsele noastre autohtone, inclusiv vinurile moldovenești pe piața azeră, iar în acest domeniu există potențial mare care urmează a fi valorificat.

În cadrul întâlnirii cu reprezentanții diasporei moldovenești, Igor Grosu l-a salutat pe Daniel Holostenco, care de opt ani este stabilit cu traiul în Baku, împreună cu familia, și a reușit să devină campion la box în categoria juniori.

În perioada 21-24 februarie, Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a efectuat o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația omologului său azer, Sahiba Gafarova.

Foto: Parlament

img22001378

img22001378

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!