ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Speakerul Igor Grosu a discutat cu Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev

12:43 | 24.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Aflat la Baku, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a discutat astăzi cu Președintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Interlocutorii au vorbit despre intensificarea colaborării în cadrul proiectelor cu impact regional în sfera energetică, a transporturilor, a agriculturii și turismului.

Totodată, Președintele Parlamentului a mulțumit șefului statului azer pentru deschiderea și disponibilitatea de a ajuta Moldova în timpul crizei energetice.

În contextul aniversării a 30 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre țările noastre, speakerul Igor Grosu a subliniat că în tot acest timp Moldova și Azerbaidjan au susținut reciproc suveranitatea și integritatea teritorială în granițele recunoscute pe plan internațional și au cooperat coordonat în cadru regional și multilateral.

În context, Igor Grosu și Ilham Aliyev au discutat despre situația de securitate din regiune, reafirmând sprijinul deplin pentru integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei.

În zilele de 21-24 februarie, Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, a efectuat o vizită oficială în Republica Azerbaidjan, la invitația Președintelui Parlamentului (Milli Majlis) acestei țări, Sahiba Gafarova. Din delegația Legislativului a făcut parte și deputatul Vitalie Jacot, membru al Grupului de prietenie cu Azerbaidjan.

Foto: Parlament

img22001379

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!