ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNM: Băncile din R. Moldova funcționează în regim de lucru obișnuit și stabil

13:45 | 24.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. În contextul evenimentelor din Ucraina, Banca Națională a Moldovei (BNM) consideră necesar să aducă la cunoștința cetățenilor că sectorul bancar al Republici Moldova rămâne stabil, robust și rezilient. Acesta dispune de lichidități suficiente care să asigure continuitatea funcționării sale în regim de lucru obișnuit, transmite MOLDPRES. 

"Actualul nivel de reformare și modernizare a sectorului bancar permite dezvoltarea în continuare a acestuia în opțiunile de armonizare la standardele serviciilor financiare din lume", indică BNM.

Potrivit sursei citate, țara noastră are suficiente rezerve valutare care pot fi utilizate în eventuale situații de criză pentru asigurarea stabilității financiare.

Banca Națională a Moldovei monitorizează cu prudență situația dintr-o perspectivă extinsă și este pregătită, conform împuternicirilor sale, să ia măsurile necesare pentru diminuarea riscurilor și a incertitudinilor.

img22001384

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!