ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PSRM a venit cu o reacție în contextul situației din Ucraina

15:09 | 24.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Partidul Socialiștilor a emis astăzi o declarație în care se arată “îngrijorat de evoluțiile de pe teritoriul Ucrainei”, comunică MOLDPRES.

“În ciuda eforturilor diplomatice de a reduce tensiunile în regiune, situația a degenerat. Îndemnăm părțile implicate la calm și dialog pașnic. Soluțiile, oricât de dificile ar fi, trebuie identificate la masa de dialog”, se spune în declarație.

În același text PSRM precizează că “acum este prioritară protejarea cetățenilor moldoveni aflați pe teritoriul ucrainean și asigurarea drepturilor și intereselor membrilor comunității de moldoveni din Ucraina”.

„Vrem să-i asigurăm pe reprezentanții guvernării că pot conta pe sprijinul nostru în aceste momente dificile. Chiar dacă suntem parte a opoziției, suntem gata să punem la dispoziție toate capacitățile și expertiza noastră, pentru a trece cu bine peste această situație critică”, se mai menționează în declarație.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!