ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Bender s-a desfășurat ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control

16:05 | 24.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. La 24 februarie delegația Republicii Moldova s-a deplasat la Bender unde s-a desfășurat ședința săptămânală a Comisiei Unificate de Control, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.  

Reprezentanții Chișinăului și-au reiterat argumentele pentru includerea pe ordinea de zi a subiectului privind reglementarea activității grupelor de reacție rapidă ale contingentelor militare din componența Forțelor Mixte de Menținere a Păcii cu eliminarea antrenamentelor acestora din perimetrul Zonei de Securitate.

Exponenții Tiraspolului s-au opus. S-a luat decizia verbală că această problemă să fie discutată în cadrul Comandamentului Militar Întrunit, iar rezultatele să fie prezentate Comisiei peste o săptămână.

Printre subiectele organizaționale abordate se evidențiază confirmarea lui Alexandr Andreev în calitate de copreședinte al Comisiei Unificate de Control din partea Federației Ruse. 

Comisia a aprobat raportul Comandamentului Militar Întrunit privind situația în Zona de Securitate pentru perioada 16-22 februarie 2022. 

În contextul evenimentelor regionale de ultimă oră, s-a constatat neimplicarea contingentelor militare ale părților din Forțele Mixte de Menținere a Păcii în măsuri necoordonate, situația în Zona de Securitate fiind sub monitorizare permanentă.

Foto: Biroul politici de reintegrare 

img22001388

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!