ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 3 000 de ucraineni au intrat joi în Republica Moldova

16:49 | 24.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 24 feb. /MOLDPRES/. Până la ora 16.00 a zilei de astăzi, frontiera de stat a Republicii Moldova a fost traversată de 6 937 de persoane, dintre care 3 000 de cetățeni ucraineni. Datele au fost făcute publice de Ministerul Afacerilor Interne, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, autoritățile de la Chișinău organizează activități de asigurare a suportului pentru cetățenii străini, ce traversează frontiera de stat a Moldovei. Ca urmare a activării, în această dimineață, a Planului Situațional privind gestionarea afluxului de migranți, Ministerul de Interne a dispus crearea Centrelor provizorii în localitățile Palanca și Ocnița.

Scopul Centrelor provizorii este să acorde asistență de primă necesitate, juridică și alimentară imediată imigranților. Centrele vor dispune de condiții de cazare pentru un termen de 72 ore. La fel, persoanelor li se vor aloca pachete alimentare și de igienă. În cadrul centrelor, vor activa ofițerii BMA, care se vor ocupa cu documentarea acestora, personal medical și asistenți sociali, care va acorda asistență. Funcționalitatea și securitatea acestora va fi asigurată de către IGSU și IGC, în comun cu Biroul Migrație și Azil.

Totodată MAI a anunțat că Biroul Migrație și Azil a activat planul de urgență și este pregătit să gestioneze eventuale cereri de azil.

Foto: MAI

img22001391

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!