ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chișinău a cazat refugiați din Ucraina la Centrul MoldExpo

08:50 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Pe parcursul nopții trecute, Primăria municipiului Chișinău a cazat mai mulți ucraineni la Centrul MoldExpo, transmite MOLDPRES.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a anunțat că autoritățile locale au cazat 65 de refugiați din Ucraina la Centrul MoldExpo. Alte două familii (șapte adulți și doi copii) au fost cazați la Căminul Direcției generale tineret și sport a municipalității.

Potrivit lui Ceban, ieri seara a avut loc o ședință operativă între reprezentanții municipalității și Ministerului Muncii și Protecției Sociale în cadrul căreia a fost stabilit un plan de măsuri pentru asigurarea cazării și hranei refugiaților.

Edilul capitalei a menționat că la Centrul de Cazare pentru Solicitanții de Azil și Refugiați sunt cazate în acest moment 38 de persoane și că de la punctul de trecere al frontierei Palanca mai vin refugiați spre capitală, iar cererile acestora de acordare de azil sunt examinate de către Biroul Migrație și Azil al Ministerului Afacerilor Interne.

Anterior, Primăria Chișinău a anunțat că a identificat 8682 de locuri de cazare, dintre care 4467 cu cazare imediată.

Foto: facebook.com

img22001403

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!