ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Căuşeni a făcut apel la localnici să ajute refugiații ucraineni

10:17 | 25.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Primăria oraşului Căuşeni a făcut un apel pe pagina sa oficială, în care îndeamnă localnicii să ajute refugiaţii care vin în număr mare din Ucraina pe teritoriul ţării noastre, punctul de trecere a frontierei Palanca fiind în nemijlocită apropiere de Căuşeni, transmite MOLDPRES.

„Stimați căușeneni, având în vedere fluxul mare de persoane refugiate din Ucraina, care necesită cazare, Primăria orașului Căușeni vine cu un apel către toţi cei care pot oferi spațiu locativ persoanelor refugiate să se adreseze la primărie”, scrie instituţia.

Primăria a indicat telefoanele de contact unde toţi cei neindiferenți se pot adresa: 0243-22233 – Anticamera; 079571947 - Anatolie Donțu, primarul oraşului Căușeni.

Ieri, în prima zi de invazie rusă a statului vecin, mai mulţi refugiaţi ucraineni s-au adresat la administraţia locală din Căuşeni care a găsit soluţii pentru moment, însă este nevoie şi de susţinerea populaţiei.

Parlamentul Republicii Moldova a decis aseară instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul ţării, pentru o perioadă de 60 de zile, începând cu 24 februarie 2022. Documentul prevede că, pe perioada stării de urgență, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova va emite dispoziții care sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Moldovei.

img22001414

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!