ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Armata rusă a intrat în districtul Obolon din Kiev

10:58 | 25.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 25 feb. /MOLDPRES/. Armata rusă atacă Ucraina pe mai multe fronturi, după prima zi a invaziei bilanțul fiind unul tragic cu morți și răniți. Se duc lupte grele între ruși și forțele ucrainene, după ce Putin și-a trimis armata să atace din trei direcții. Au fost atacate cu rachete mai multe orașe importante printre care Kiev, Harkov, Mariupol sau Odesa. Vineri dimineață s-au auzit explozii puternice în Kiev, iar forțele ucrainene au doborât un avion rusesc. Ucrainenii din capitală și din al doilea cel mai mare oraș, Harkov, s-au adăpostit la metrou, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24, Unian,  Liga.net

Volodimir Zelensky a anunțat mobilizare generală. „În această dimineață ne apărăm singuri țara”, a spus Zelensky, într-o declarație la televiziune publică. Occidentul a anunțat noi sancțiuni dure pentru Rusia, condamnând atacul asupra Ucrainei. În Rusia, mii de oameni au fost arestați după ce au iești pe străzile marilor orașe pentru a protesta împotriva invaziei în Ucraina.

Detașamentele rusești au intrat în districtul Obolon din Kiev, unde armata ucraineană se luptă în prezent cu ele, relatează presă ucraineană. Ministerul Apărării al Ucrainei le cere locuitorilor să nu părăsească casa. Districtul este la aproximativ 10 km de centrul Kievului.

Armata ucraineană spune că forțele armate sunt angajate în lupte la periferia capitalei Kiev, în Dymer și Ivankiv, unde au avansat un număr mare de vehicule blindate rusești.

Forțele armate ucrainene „au continuat să reziste” rușilor la nord-vest de capitală.

Ucrainenii au distrus un pod de la granița râului Teteriv pentru a împiedica avansarea în continuare a forțelor ruse.

Trupele Ucrainei  mențin încă controlul aerodromului de la marginea orașului - care ar putea deveni un loc pentru debarcarea armatei ruse la Kiev, dacă trupele ruse l-ar ocupa.

Foto: aljazeera.com

img22001417

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!