ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe centre pentru cazarea provizorie a cetățenilor ucraineni sunt în proces de amenajare

12:58 | 25.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) va asigura amenajarea graduală a mai multor centre pentru cazarea provizorie a cetățenilor ucraineni care, pentru moment, sunt adăpostiți la Centrul de plasament temporar pentru persoanele refugiate, deschis la Moldexpo, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

Totodată, autoritățile coordonează toate aspectele privind asigurarea cu hrană și produse de primă necesitate pentru aceste persoane.

O decizie în acest sens a fost luată la ședința de coordonare a grupului de lucru creat în cadrul MMPS, în scopul identificării și implementării măsurilor de suport pentru cetățenii ucraineni care vin în Republica Moldova, în contextul acutizării situației de securitate la nivel regional.

Pentru informarea despre măsurile de suport, în cadrul Ministerului Muncii și Protecției Sociale va fi lansată o linie fierbinte. Informații actualizate vor fi plasate cu regularitate pe site-ul web oficial: https://www.social.gov.md/.

În prezent, la Centrul de la Moldexpo sunt cazați 110 cetățeni din Ucraina.

Foto simbol

img22001421

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!