ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu: În ultimele 24 de ore, peste 16 mii de ucraineni au intrat în Republica Moldova

13:32 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, peste 16 mii de ucraineni au intrat în Republica Moldova și chiar dacă fluxul de oameni va crește, îi vom primi pe toți ce ne vor cere ajutorul. Declarațiile au fost făcute astăzi în cadrul unui briefing de către șefa statului, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Președintele a îndemnat cetățenii la calm și le-a mulțumit pentru solidaritatea de care dau dovadă în procesul de acomodare a cetățenilor ucraineni, fugiți din calea războiului.

„Astăzi trebuie să fim solidari cu ucrainenii. În ultimele 24 ore, au intrat în Moldova peste 16 000 de cetățeni ucraineni. Mulți din cei sosiți au venit la rude și prieteni. Dar instituțiile statului sunt gata să îi ajute pe cei care nu au pe nimeni în țara noastră. Îi vom primi pe toți cei care au nevoie de ajutor”, a spus Sandu.

Șeful statului a mulțumit angajaților de la frontieră pentru efort și a îndemnat instituțiile statului, autoritățile locale și centrale, dar și mediul de afaceri să se mobilizeze pentru a ajuta refugiații din țara vecină.

img22001424

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!