ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ucraina raportează niveluri crescute de radiații la Cernobîl

13:43 | 25.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 25 feb. /MOLDPRES/. Agenţia nucleară ucraineană a declarat vineri înregistrarea nivelurilor crescute de radiaţie la situl fostei centrale atomice de la Cernobîl, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Experţii din Ucraina atribuie creşterea de radiaţii gamma în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl de răscolirea solului vegetal în urma presiunii exercitate de un mare număr de echipamente militare grele, a indicat pe Facebook Inspectoratul de stat pentru reglementare nucleară din Ucraina.

Aparatele de monitorizare a radiaţiilor din zona de excludere de la Cernobîl a înregistrat anterior o depăşire a nivelurilor acceptabile a radiaţiilor gamma.

Mihailo Podoliak, consilier prezidențial,  anunţase că armata ucraineană a pierdut controlul asupra centralei nucleare de la Cernobîl. De asemenea, el a spus că nu se cunoaşte starea instalaţiilor de acolo şi cea a depozitelor de deşeuri nucleare.

Specialiștii instalaţiilor nucleare şi a altor obiective ale centralei nucleare de la Cernobîl au anunțat că starea sistemelor este neschimbată.

Foto: youtube.com

img22001426

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!