ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele turc reproşează UE şi NATO lipsa de acţiune în faţa invadării Ucrainei

14:28 | 25.02.2022 Categorie: Externe

Ankara, 25 feb. /MOLDPRES/. Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, a cărui ţară este membră a NATO, le-a reproşat vineri Alianţei Nord-Atlantice şi Uniunii Europene lipsa lor de "acţiune hotărâtă" în faţa invadării Ucrainei de către Rusia, relatează France Presse, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

"NATO ar fi trebuit să ia măsuri mai decisive. Europei îi lipseşte hotărârea în modul de abordare. Tot ceea ce fac este să dea sfaturi şi păreri Ucrainei", a insistat preşedintele turc într-o întâlnire cu presa, exprimându-şi încredere că reuniunea de vineri a NATO va duce la o abordare mai hotărâtă din partea Alianţei.

Aceasta "nu ar trebui să se transforme într-un val de condamnări. NATO ar trebui să facă un pas mai decisiv", a spus Erdogan după rugăciunea musulmană de vineri la Istanbul.

"Aceste condamnări şi aceste sfaturi nu ar trebui să fie doar pentru spectacol", a adăugat el.

"Cum a spus-o el (preşedintele ucrainean Volodimir) Zelenski, aceasta nu corespunde relaţiilor de prietenie şi de solidaritate", a continuat Erdogan, care urmează să ia parte în cursul zilei la summitul NATO prin videoconferinţă.

Preşedintele turc a denunţat joi "o lovitură dură dată păcii şi stabilităţii regionale" după declanşarea ofensivei Rusiei împotriva Ucrainei, acuzând o intervenţie "inacceptabilă". 

Foto: rbc.ru

img22001430

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!