ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vicepremierul Nicu Popescu a participat la Reuniunea Extraordinară a Consiliului Permanent al OSCE

14:31 | 25.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a participat astăzi la Reuniunea Extraordinară a Consiliului Permanent al Organizației pentru Securitate în Europa desfășurată la nivel ministerial, comunică MOLDPRES cu referire la Biroul de presă al MAEIE.

„Alături de comunitatea internațională, condamnăm actul de război lansat de către Federația Rusă împotriva țării vecine, care nu reprezintă doar un atac împotriva Ucrainei, dar și o încălcare a dreptului internațional”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu.

În cadrul discursului susținut, ministrul de externe a reconfirmat sprijinul ferm și neclintit al Republicii Moldova pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei în cadrul granițelor sale recunoscute.

Totodată, oficialul moldovean a informat despre ultimele decizii și acțiuni ale autorităților privind instituirea stării de urgență și mobilizarea eforturilor în vederea gestionării fluxului sporit de refugiați, solicitând sprijinul partenerilor în vederea gestionării acestei situații.

Foto: MAEIE

img22001431

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!