ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

386 de ucraineni au cerut azil în Republica Moldova

15:26 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. În ultimele 24 de ore, pe teritoriul Republicii Moldova au intrat peste 20 mii de cetățeni ucraineni, dintre care 386 au cerut azil. Datele au fost anunțate astăzi după ședința Comisiei pentru Situații Excepționale, comunică MOLDPRES.

Șeful Cabinetului de miniștri, Natalia Gavriliță, a anunțat că Executivul este pregătit să acorde suport cetățenilor ucraineni veniți în Republica Moldova.

„Ieri, CSE a decis facilitarea procedurilor de traversare a frontierei pentru cetățenii Ucrainei. Astăzi, CSE s-a întrunit din nou și a decis extinderea listei produselor de primă necesitate cu produse precum - produse de panificație, zahar, făină și carne de porc și pasăre. De asemenea, s-a decis că din 1 martie va fi sistat exportul de grâu și zahăr. Totodată, a fost stopată creșterea prețurilor la energia electrică”, a spus premierul.

De asemenea, Gavrilița a precizat că în următoarea perioadă vor fi facilitate procedurile de vămuire a ajutoarelor umanitare, iar instituțiile medicale din întreaga țară vor oferi ajutor medical de urgență sau împotriva COVID-19 tuturor refugiaților.

img22001435

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!