ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lista produselor social importante a fost extinsă

17:07 | 25.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Lista produselor social importante, pentru care este limitat adaosul comercial, a fost extinsă. Decizia a fost anunțată astăzi după ședința Comisiei Situații Excepționale, comunică MOLDPRES.

Lista a fost extinsă cu produse precum: carne de porc pe os; carne de pasăre; pești congelați; zahăr din sfeclă; paste; ouă proaspete; cartofi; ceapă; varză albă; morcov și sfeclă roșie.

Ministerul Economiei a anunțat că a informat deja comercianții despre modificările operate. „Reprezentanții lanțurilor comerciale și-au exprimat receptivitatea, iar Guvernul va examina propuneri de fluidizare a lanțului de aprovizionare. Totodată, comercianții au dat asigurări că în magazine sunt suficiente stocuri de produse, iar pentru unele categorii de produse importate din Ucraina sunt prevăzute majorări de achiziții din alte țări sau furnizori locali”, se spune în comunicatul emis de ME.

Astfel, la comercializarea produselor social importante, persoanele juridice şi fizice care practică activitate de întreprinzător sunt obligate să indice în documente preţul de achiziţie/preţul de livrare şi mărimea adaosului comercial cumulativ aplicat.

ME precizează că produsele social importante se comercializează la prețuri de achiziţie/preţuri de livrare cu aplicarea adaosului comercial ce nu depășește 20%, cu excepția pâinii şi a colacilor, pentru care adaosul comercial aplicat nu va depăşi 10%. Produsele social importante, atât din import, cât şi autohtone, care au fost supuse procesării în unitățile comerciale, se comercializează cu aplicarea adaosului comercial ce nu depăşeşte 40% cumulativ de la preţul de achiziţie/preţul de livrare.

Foto simbol

img22001439

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!