ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia închide spaţiul aerian pentru liniile aeriene ruse

17:23 | 25.02.2022 Categorie: Externe

Varșovia, 25 feb. /MOLDPRES/. Prim-ministrul polonez Mateusz Morawiecki le-a cerut serviciilor sale să pregătească o decizie care va închide spaţiul aerian al acestei ţări pentru zborurile companiilor aeriene ruse, a anunţat el vineri pe Facebook, relatează AFP şi Reuters, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

Acest plan urmează unei decizii similare, care a vizat compania naţională rusă Aeroflot, luată joi de Marea Britanie, în contextul atacului rus asupra Ucrainei. Rusia a reacţionat vineri interzicând survolul teritoriului său tuturor avioanelor cu legături cu Regatul Unit, inclusiv zborurile în tranzit.

"Am dispus pregătirea unei rezoluţii a consiliului de miniştri care va duce la închiderea spaţiului aerian al Poloniei pentru liniile aeriene ruse", a scris pe Facebook premierul Mateusz Morawiecki.

Un purtător de cuvânt al guvernului a precizat mai târziu pe Twitter că "interdicţia va intra în vigoare de la miezul nopţii".

Foto: tvp.info

img22001441

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!