ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Situația din țară și din regiune a fost discutată de Maia Sandu cu reprezentanții partidelor extraparlamentare

17:43 | 25.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Situația curentă din țară, în contextul războiului din Ucraina și al crizei umanitare provocate de acesta, a fost subiectul discuției de astăzi a președintei Republicii Moldova, Maia Sandu, cu reprezentanții partidelor extraparlamentare, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Președinției, șefa statului a vorbit despre acțiunile întreprinse de autorități pentru asigurarea securității cetățenilor țării noastre și pentru acordarea ajutorului refugiaților din Ucraina.

Președinta Maia Sandu le-a solicitat participanților la discuție să contribuie la efortul de consolidare a societății prin respingerea și descurajarea discursului de ură și a dezinformării, care dezbină societatea. La fel, șefa statului a vorbit despre necesitatea unui efort comun, inclusiv prin implicarea rețelelor de partid și aleșilor locali, pentru a oferi sprijin refugiaților, în contextul creșterii numărului acestora.

Reprezentanții partidelor au susținut necesitatea unui efort comun pentru asigurarea unității și liniștii în societate, au venit cu propuneri concrete de îmbunătățire a unor procese și s-au arătat interesați să conlucreze cu autoritățile pentru o mai bună coordonare a acțiunilor de ajutorare a refugiaților.

La întrevedere au fost prezenți liderii Congresului Civic, Partidului „Democrația Acasă”, Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, PDM, PLDM, Partidului Nostru, PPDA, Partidului Schimbării, Partidului Verde Ecologist.

Foto: Președinție

img22001442

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!