ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Punctele de trecere a frontierei cu Ucraina au fost asigurate cu echipe de medici

19:42 | 25.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății a anunțat astăzi că evaluat stocurile de medicamente, consumabile și echipamente disponibile la nivel național și a asigurat cu echipe de medici toate punctele de trecere a frontierei cu Ucraina. Personalul medical realizează trierea și testarea cetățenilor străini cu semne clinice specifice COVID-19, comunică MOLDPRES.

Conducerea Ministerului Sănătății a precizat că a dat indicații conducătorilor să asigure instituțiile medico-sanitare publice cu necesarul de medicamente, produse farmaceutice și parafarmaceutice, pentru o perioadă extinsă, de până la 90 de zile.

De asemenea, toate centrele pentru migranți au fost dotate cu mii de teste și echipamente de protecție, inclusiv dezinfectant. În cazul confirmării infecției, persoanele cu forme ușoare de COVID-19 vor fi plasate în izolatoarele centrelor pentru refugiați, iar cele cu forme grave care necesită spitalizare vor fi preluate de către echipele de asistență medicală urgentă și transportate în instituțiile medicale.

Starea de sănătate a refugiaților va fi monitorizată permanent de către personalul medical dislocat în centrele provizorii de triere. În toate situațiile de urgențe medico-chirurgicale, inclusiv în cazurile de spitalizare, asistența medicală va fi oferită gratuit, conform protocoalelor și standardelor. Totodată,  ministerul menționează că centrele pentru refugiați au fost și vor fi în continuare asigurate cu medicamente și consumabile de primă necesitate. 

Foto: MS

img22001446

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!