ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În centrul capitalei se va desfășura Târgul Mărțișorului

21:05 | 25.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 feb. /MOLDPRES/. Începând cu ziua de sâmbătă, 26 februarie, în centrul Chișinăului își va deschide porțile Târgul Mărțișorului, transmite MOLDPRES.

Urmare a decretării de către Parlament a stării de urgență pentru următoarele 60 de zile, consultând opinia Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Ministerul Culturii constată că nu există impedimente pentru deschiderea porților Târgului Mărțișor.

Potrivit Ministerului Culturii, programul artistic de pe scena Târgului din Scuarul Palatului Național „Nicolae Sulac”, cu participarea colectivelor artistice și ansamblurilor folclorice din toată țara se anulează. În același timp, în perioada 1-10 martie, concertele  din cadrul Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor” vor fi transmise  în direct pe un ecran Led instalat în Târg.

Astfel, evenimentul cultural în Republica Moldova se va desfășoară conform agendei și programului adaptat noului context juridic, iar în cazul în care vor interveni schimbări, ministerul va veni cu informații.

Foto: MC

img22001451

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!