ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zelenski anunță că aliații occidentali au trimis noi arme şi echipamente Ucrainei

11:09 | 26.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 26 feb. /MOLDPRES/. Volodimir Zelenski, șeful statului ucrainean a anunţat, sâmbătă, 26 februarie, că partenerii săi occidentali livrează noi arme şi echipamente Ucrainei, după o conversaţie avută cu preşedintele Franței, Emmanuel Macron, relatează MOLDPRES cu referire la Digi24.

Zelenski a declarat că "o nouă zi a început pe frontul diplomatic, cu o conversaţie cu Emmanuel Macron. Arme şi echipamente ale partenerilor noştri sunt în drum spre Ucraina. Coaliţia anti-război funcţionează". 

Sâmbătă dimineața, președintele Zelenski a publicat un clip video din centrul Kievului în care dezminte informații false privind o presupusă predare a armelor de către armata ucraineană.

Statele Unite i-au propus lui Volodimir Zelenski să îl evacueze din Kiev, însă președintele Ucrainei a refuzat oferta și a decis să rămână în capitala țării, chiar dacă este în pericol.

Rușii au lansat în zorii zilei de joi o invazie pe scară largă împotriva Ucrainei - terestră, aeriană şi navală -, cel mai mare atac al unui stat împotriva altui stat în Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Foto: EPA

img22001459

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!