ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Două mari bănci de stat din China au restricționat finanțarea pentru mărfurile rusești

11:16 | 26.02.2022 Categorie: Externe

Beijing, 26 feb. /MOLDPRES/. Două dintre cele mai mari bănci de stat ale Chinei restricționează finanțarea pentru achizițiile de mărfuri rusești după sancțiunile din partea Occidentului. Este o nouă dovadă că angajamentul Beijingului de a menține legăturile economice cu Rusia are limite, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Unitățile offshore ale Industrial & Commercial Bank of China Ltd. au încetat să mai emită scrisori de credit denominate în dolari americani pentru achiziții de mărfuri rusești gata de export. Scrisori de garanție în yuani sunt încă disponibile pentru unii clienți, sub rezerva aprobărilor din partea directorilor superiori, au spus sursele citate de Bloomberg.

Acest lucru vine pe fondul invadării Ucrainei de către Rusia, care a declanșat un val de sancțiuni din partea unor țări precum SUA, Regatul Unit și Japonia și a alimentat speculațiile că ar putea urma mai multe. Deoarece scrisorile de credit legate de mărfuri sunt emise atât de frecvent, acestea ar fi printre primele tranzacții afectate de amenințarea cu sancțiuni.

Bank of China Ltd. a redus, de asemenea, finanțarea pentru mărfurile rusești pe baza propriei evaluări a riscurilor, a spus o altă persoană. Creditorul nu a primit încă îndrumări explicite cu privire la Rusia de la autoritățile de reglementare chineze, au spus două persoane.

Reacția băncilor chineze ar putea fi temporară, mai ales având în vedere că sancțiunile occidentale au cruțat până acum sectorul energetic al Rusiei.

Foto: gettyimages.dk

img22001460

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!