ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Biblioteca Națională a fost deschisă o expoziție de carte și artă japoneză

15:04 | 26.02.2022 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 feb. /MOLDPRES/. O expoziție de carte și artă japoneză cu genericul ”Japonia din biblioteca noastră” a fost deschisă recent la Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM), organizată în cadrul evenimentului de inaugurare a Centrului Național de Digitizare de la instituție, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Elena Pintilei, directorul BNRM a menționat că expoziția cuprinde circa 150 de documente din colecția instituției, a Fundației de cultură moldo-japoneză despre istoria, cultura și civilizația Japoniei din cele mai vechi timpuri până în epoca contemporană.

Potrivit sursei citate, scopul expoziției îl constituie promovarea și valorificarea documentelor din fondul de carte al BNRM despre Japonia.

Expoziția are șapte compartimente: Istoria Japoniei; Cultura și civilizația japoneză; Tradiții și obiceiuri japoneze; Arta japoneză (pictura, ikebana, gravura, arhitectura, muzica, teatrul, filmul); Publicațiile de referință în limba japoneză; Scriitori japonezi traduși în limba română și scriitori români traduși în japoneză; Lumea contemporană a Japoniei.

Expoziția va fi deschisă până la 20 martie.

img22001463

img22001463

img22001463

img22001463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!