ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul de Externe a discutat cu omologul din Regatul Ţărilor de Jos

12:21 | 27.02.2022 Categorie: Oficial

Chişinău, 27 feb. /MOLDPRES/. Vicepremierul, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu a desfășurat o convorbire telefonică cu ministrul Afacerilor Externe al Regatului Ţărilor de Jos, Wopke Hoekstra, comunică MOLDPRES.

Biroul de presă al MAEIE a relatat agenției că în cadrul conversației au fost discutate subiectele legate de securitatea regională, fluxurile de refugiaţi provocate de războiul din Ucraina și asistența oferită acestora.

„Apreciem răspunsul prompt al autorităților din Regatul Ţărilor de Jos prin acordarea prin intermediul mecanismului Uniunii Europene de protecție civilă a asistenței în valoare de 348 mii de euro, care ne va ajuta să fortificăm capacităţile de primire şi acomodare a refugiaţilor din ţara vecină”, a menționat vicepremierul Nicu Popescu. 

Totodată, șeful diplomației de la Chișinău a exprimat mulţumiri pentru susţinerea fermă exprimată de către Olanda pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova.

Foto: MAEIE

 

img22001483

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!