ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sistemele energetice ale Republicii Moldova și Ucrainei funcționează în continuare în regim izolat

09:18 | 28.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Sistemele energetice ale Republicii Moldova și Ucrainei funcționează, în continuare, în regim izolat. Testele privind izolarea sistemelor din 24-26 februarie au decurs fără incidente, a anunţat ieri vicepremierul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, transmite MOLDPRES.

„În acest sens, susținem poziția Ucrainei de a rămâne în regim de funcționare izolat și grăbirea procesului de interconectare sincronă completă a sistemului energetic național la rețeaua Europei Continentale a ENTSO-E”, a scris oficialul.

În acelaşi timp, vicepremierul a informata populația „că sistemul electroenergetic al Republicii Moldova funcționează în regim normal, fără incidente”.

În perioada 24-26 februarie, sistemele electroenergetice ale Moldovei și Ucrainei au funcționat împreună în regim izolat de alte sisteme energetice vecine.

Potrivit lui Andrei Spînu, funcționarea izolată în această perioadă are drept scop demonstrarea capacității sistemului energetic de a funcționa în siguranță, la parametri normați ai frecvenței și tensiunii, și de a reacționa imediat la variația acestor parametri în condițiile de funcționare în regim de iarnă.

img22001498

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!