ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ofensiva rusă împotriva capitalei Kiev continuă luni dimineață

09:47 | 28.02.2022 Categorie: Externe

Kiev, 28 feb. /MOLDPRES/. La primele ore ale zilei de luni, 28 februarie, ofensiva rusă asupra Kievului continuă. De asemenea, alarme de atac aerian s-au declanşat în mai multe oraşe din Ucraina în decursul ultimei ore. Acestea au fost semnalate în Cerkasî, Nipru şi Harkov, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

În cartierul Obolon din Kiev, armata rusă a încercat să construiască un pod din pontoane pentru a traversa râul Irpin, a scris Statul Major al armatei ucrainene pe Facebook. De asemenea, a existat o altă tentativă eşuată a ruşilor de a cuceri oraşul Irpin, în imediata vecinătate a Kievului.

Trupele ruseşti au avansat dinspre oraşul Herson din sudul Ucrainei spre Mikolaiv. O rachetă a lovit o locuinţă în oraşul ucrainean Cernigov de lângă frontiera cu Belarus. Detalii ale evoluţiilor militare nu au putut fi verificate din surse independente, menţionează dpa.

Ministerul Afacerilor Interne al Ucrainei a raportat că 352 de civili au fost ucişi, printre care 14 copii, de când Rusia şi-a început atacul, joia trecută, la primele ore ale dimineţii. Alte 1.684 de persoane, inclusiv 116 copii, au fost răniţi duminică noaptea, potrivit cifrelor ministerului.

Serviciul de presă al armatei ucrainene anunță că pierderile Rusiei se cifrează acum la circa 4.500 de militari şi au fost distruse elicoptere, tancuri şi alte vehicule militare ruse.

Moscova a recunoscut că a înregistrat pierderi printre soldaţii săi în timpul luptelor din Ucraina, însă nu a prezentat cifre.

Negocieri de pace urmează să aibă loc luni între Moscova şi Kiev, la frontiera cu Belarus.

Foto: Reuters

img22001500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!