ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Raionul Ştefan Vodă este în prima linie de ajutorare a refugiaţilor ucraineni

11:01 | 28.02.2022 Categorie: Regiuni

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Autorităţile raionului Ştefan Vodă, unitate administrativ-teritorială situată la hotar cu Ucraina, continuă să fie în prima linie de ajutorare a refugiaţilor care caută salvare în ţara noastră de la războiul declanşat în ţara vecină de către Rusia, transmite MOLDPRES.

Astfel, după câteva ore petrecute la graniță, persoanele care vin din Ucraina au câteva variante după ce ajung pe teritoriul raionului Ștefan Vodă: cazare într-un centru de plasament temporar, cazare privată sau continuarea deplasării.

Conform datelor Direcției raionale generale asistență socială și protecția familiei, ieri, în localitățile raionului erau cazați 212 persoane mature și 108 copii. În total sunt disponibile 1 092 de locuri.

Conducerea raionului Ştefan Vodă monitorizează în permanenţă situaţia, identificând noi locuri de cazare pentru refugiaţi.

Totodată, ieri au fost distribuite circa patru tone de cartofi, donate de către Alexandru Oprea din satul Ștefănești. Multe ajutoare au venit și din partea cetățenilor, agenților economici.

Primarul satului Crocmaz, Ion Veleșco, împreună cu agenți economici, prietenii, a reușit să fortifice eforturile și a adunat produse igienice, haine, medicamente și mâncare pentru bebeluși, pe care le oferă refugiaților cazați în grădinița din localitate.

Şi satul Carahasani s-a mobilizat masiv. „Stimați consăteni, din dimineața zilei de 25 februarie am fost solicitați să găzduim două familii (patru maturi și doi copii) refugiate din Ucraina care au fost cazați la Centrul Social din localitate, pentru moment sunt plasați 11 maturi și 6 copii la acest centru, două mame cu doi copii la un sătean acasă. Persoanele respective sunt asigurate cu tot necesarul (locuri de dormit, bloc sanitar cu apă caldă, bucătărie, produse de primă necesitate și produse alimentare). Mai mulți săteni sunt gata să ofere trai și sprijin vecinilor noștri din Ucraina, suntem solidari cu poporul ucrainean, pace vă doresc. Oleg Ciobanu primarul satului Carahasani, 069300796”, scrie pe pagina oficială a localităţii.

img22001504

img22001504

img22001504

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!