ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

90 la sută din refugiații din Ucraina au beneficiat de ajutorul autorităților locale din Chișinău

12:17 | 28.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Autoritățile municipale din Chișinău acordă ajutor de urgență pentru 90 la sută din fluxul de refugiați din Ucraina, notează MOLDPRES.

Primarul Ion Ceban a declarat în ședința de astăzi a serviciilor municipale, care s-a desfășurat la Centrul de triere și plasament de urgență al refugiaților din Ucraina, creat la Moldexpo, că 90 la sută din totalul de refugiați ucraineni beneficiază de ajutorul acordat de către autoritățile municipale. „Am reușit să ne acomodăm din mers la presiunea apărută ca urmare a fluxului de refugiați din Ucraina. Mulțumesc tuturor instituțiilor municipale pentru mobilizare”, a spus Ceban.

În același timp, edilul a subliniat că locuitorii mun. Chișinău, dar și agenții economici privați, au dat dovadă de “educație civică și solidaritate cu refugiații ucraineni”, implicându-se exemplar pentru a ajuta autoritățile municipale în efortul de a acorda ajutor de urgență persoanelor refugiate.

Conform datelor prezentate în ședința serviciilor primăriei, la Centrul de triere și plasament de urgență al refugiaților din Ucraina de la Moldexo, în acest moment sunt plasați 654 de refugiați dintre care 243 sunt copii.

În ultimele 24 de ore autoritățile municipale din Chișinău au acordat ajutor pentru 1 116 persoane refugiate, dintre care 334 sunt copii iar 103 persoane de peste 60 de ani.

img22001505

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!