ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1 000 de străini au cerut azil în R. Moldova în ultimele zile

11:46 | 28.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Un număr de 1 125 de persoane au solicitat azil în Republica Moldova în ultimele zile, jumătate din ei sunt cetățeni ucraineni. Anunțul a fost făcut de șeful IGSU, Alexandru Oprea, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în ultimele 100 de ore pe teritoriul țării noastre au intrat peste 69 mii de străini, dintre care 67 de mii au traversat frontiera pe segmentul cu Ucraina.

Șeful IGSU a precizat că pentru moment toate punctele de trecere la frontiera cu Ucraina activează, cu excepția celor amplasate în stânga Nistrului. El a adăugat că în ultimele zile, peste 7 000 de angajați MAI asigură ordinea și securitatea în țară, iar circa 3 600 sunt implicați în procesul de gestionare a fluxului de străini.

Foto: dse.md

img22001507

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!