ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt persoane au fost reținute în dosarul escrocheriilor cu produse cerealiere

11:54 | 28.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a anunțat astăzi că a solicitat Judecătoriei Chișinău plasarea în arest preventiv a șase persoane și a două persoane în arest la domiciliu în dosarul escrocheriilor cu produse cerealiere, care au prejudiciat 25 de agenți economici cu peste șapte milioane de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, anterior pe același dosar au fost plasate în arest trei persoane, iar alte trei au statut de bănuit. De asemenea, șapte deținuți condamnați pe viață au fost transferați temporar în instituția penitenciară din Chișinău, pentru investigarea faptelor acestora.

Până în prezent, în cadrul investigațiilor, au fost recunoscute în calitate de învinuiți 18 persoane implicate în scheme de escrocherie cu produse cerealiere de la gospodării țărănești și agenți economici cu activitate în domeniul agricol.

Schema infracțională a fost pusă în aplicare în vara și toamna lui 2021. Aceasta avea la bază trei companii din domeniul agricol, care activau coordonat pentru implementarea ei, iar printre organizatori sunt și persoane aflate în detenție, inclusiv condamnate la detenție pe viață. Două din companii erau fondate recent, iar a treia folosea o ștampilă falsificată. Organizatorii schemei contactau aceste companii, care se deplasau la agenții economici interesați, unde ridicau produsele agricole, cu angajamentul achitării lor pe parcursul următoarelor zile. Însă, imediat după obținerea mărfii de la victime, companiile le vindeau altor agenți economici, fără ca să le achite marfa obținută.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!