ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura Generală și BEI au semnat un Memorandum de înțelegere

12:01 | 28.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Procuratura Generală a Republicii Moldova a anunțat că a semnat cu Banca Europeană de Investiții (BEI) un Memorandum de înțelegere, care are drept scop facilitarea schimbului de informații între părți, în cadrul îndeplinirii atribuțiilor care le revin, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, în baza documentului schimbul de informații între părțile contractante urmează a se realiza prin intermediul măsurilor întreprinse pentru a preveni, detecta și soluționa cazurile de fraudă, corupție, coluziune, constrângere, spălare de bani sau finanțare a terorismului, denumite generic „practici frauduloase sau neconforme”, în legătură cu activitățile internaționale ale acestora.

În acest context, Procuratura Generală și BEI, prin intermediul Serviciului Investigații din cadrul Inspectoratului General al BEI, au convenit să facă schimb de informații relevante în funcție de necesități și în conformitate cu propriile atribuții, politici și proceduri, în cadrul anchetelor întreprinse cu privire la practici frauduloase și infracțiunile conexe.

Subsecvent, părțile au stabilit să își acorde reciproc asistență tehnică, inclusiv prin schimbul de bune practici și orice informații tehnice.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!