ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

UE se așteaptă ca cererea de aderare a Ucrainei să fie „iminentă”

13:59 | 28.02.2022 Categorie: Externe

Bruxelles, 28 feb. /MOLDPRES/. Înalți funcționari ai Uniunii Europene se așteaptă ca cererea Ucrainei de aderare la UE să fie „iminentă”, iar la Bruxelles au declarat că „acest lucru va trebui să fie evaluat foarte rapid de către Consiliu și decizia să fie luată cu privire la solicitarea unui aviz urgent de la Comisia Europeană”, relatează MOLDPRES cu referire la G4Media.

Într-o intervenție sub canonada agresorilor ruși, Preşedintele Volodimir Zelenski a cerut luni, 28 februarie, ca Ucraina să fie primită în Uniunea Europeană „imediat”, în procedură de urgență. Liderul de la Kiev susține că militarii ucrainenei nu luptă împotriva Rusiei invadatoare doar pentru țara lor, ci pentru întreaga Europă.

„Facem apel la Uniunea Europeană pentru aderarea imediată a Ucrainei printr-o nouă procedură specială”, a declarat Zelenski.

„Suntem recunoscători partenerilor noștri pentru că ne sunt alături. Dar scopul nostru este să fim alături de toți europenii și, cel mai important, să fim egali. Sunt convins că acest lucru este corect. Sunt convins că se poate”, a mai spus președintele ucrainean.

Șeful statului ucrainean a mai precizat că conaționalii săi cu experiență de luptă vor fi eliberați din închisoare pentru a fi trimiși în cele mai fierbinți puncte de luptă.

„Ucrainenii cu experiență de luptă vor fi eliberați din arest și se vor putea repara în cele mai fierbinți locuri. De asemenea, toate sancțiunile sunt ridicate de la unii participanți la ATO”, a mai spus liderul de la Kiev.

Zelenski a subliniat că toți cei care se pot alătura luptei împotriva invadatorilor ruși ar trebui să facă acest lucru.

img22001512

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!