ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un centru de plasament pentru refugiați a fost creat pe teritoriul Brigăzii de infanterie ”Ștefan cel Mare”

13:33 | 28.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Brigada de infanterie motorizată ”Ștefan cel Mare” a găzduit, în această dimineață, 183 de refugiați din Ucraina, comunică MOLDPRES.

Potrivit Ministerului Apărării, cetățenii ucraineni au fost cazați într-un edificiu separat, transformat temporar într-un centru de plasament cu capacitatea de 200 de locuri. 

Refugiații sunt studenți ai Universității de Medicină din Odesa și au sosit la Chișinău noaptea trecută. Militarii din unitate le-au acordat toată asistența necesară pentru acomodare.

Acțiunea vine ca răspuns la apelul autorităților pentru acordarea asistenței de primă necesitate refugiaților, în conformitate cu dispoziția Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova, dar și în legătură cu fluxul mare de străini care vin din Ucraina.

img22001513

img22001513

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!