ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Centrul Unic de Gestionare a Crizei şi-a început activitatea

14:31 | 28.02.2022 Categorie: Politică

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Din 28 februarie a început să funcţioneze Centrul Unic de Gestionare a Crizei, creat pentru coordonarea asistenţei oferite cetăţenilor ucraineni. Structura va fi condusă de Dumitru Udrea, secretar general al Guvernului, a declarat astăzi într-o conferinţă de presă Prim-ministrul Republicii Moldova, Natalia Gavriliţa, transmite MOLDPRES.

Potrivit premierului, Centrul are scopul să coordoneze situația legată de fluxul de refugiați din Ucraina.

„Centrul urmează să asigure cetățenii ucraineni, care se află în centrele de plasament temporar, la rude sau prieteni, cu necesitățile pe termen scurt şi mediu – alimentație, haine, asistență medicală, servicii consulare, produse de primă necesitate şi altele. De asemenea, în cadrul centrului vor fi gestionate procesele ce țin de depozitarea, transportarea și distribuția donațiilor şi ajutoarelor umanitare primite atât de la partenerii externi, cât şi de la agenții economici și persoanele fizice”, a spus Gavriliţa.

Centrul Unic de Gestionare a Crizei va avea şi o linie fierbinte care va deveni funcţională de marţi, 1 martie. „Tot mâine, în ţară vor veni primele camioane cu ajutoare din partea structurilor Organizaţiei Naţiunilor Unite”, a menţionat premierul.

De asemenea, şefa Cabinetului de miniştri a anunţat despre deschiderea unor depozite suplimentare la Centrul Moldexpo, alte locaţii de plasament pentru refugiaţi.

La rândul său, Dumitru Udrea a spus că la ora actuală este o mare necesitate de plăpumi, jucării şi alte articole pentru copii. De asemenea, secretarul general al Guvernului a atenţionat pe cei care doresc să doneze produse alimentare să aibă grijă ca acestea să fie cu termenul de valabilitate conform, lizibil şi vizibil.

img22001515

img22001515

img22001515

img22001515

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!