ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Lituania a permis transportatorilor moldoveni tranzitarea fără autorizaţii

15:12 | 28.02.2022 Categorie: Economie

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Lituania permite transportatorilor moldoveni tranzitarea fără autorizații pentru efectuarea transportului rutier de mărfuri, transmite MOLDPRES.

Agenția Națională Transport Auto  (ANTA) a anunţat că urmare a negocierilor purtate cu autoritățile competente de la Vilnius, în contextul nivelului ridicat de alertă și acutizării grave a situației de securitate pe teritoriul Ucrainei, a fost permisă operatorilor de transport moldoveni tranzitarea teritoriului Lituaniei fără autorizații pentru efectuarea transportului de mărfuri.

Derogarea respectivă este valabilă până la 20 martie curent în cazul unităților de transport blocate, pentru a ocoli teritoriul Ucrainei și a reveni în Republica Moldova.

img22001517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!