ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Angajații Parlamentului vor dona salariul pentru o zi în sprijinul refugiaților

18:49 | 28.02.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Angajații Parlamentului Republicii Moldova vor dona salariul pentru o zi de muncă în sprijinul refugiaților din Ucraina, informează MOLDPRES.

Mijloacele vor fi transferate pe contul special deschis de Ministerul Finanțelor al Moldovei și vor fi destinate furnizării asistenței umanitare cetățenilor Ucrainei, afectați de război.

Concomitent, mai mulți angajați ai Parlamentului s-au mobilizat, în calitate de voluntari, pentru a acorda ajutorul necesar persoanelor refugiate la intrare în țară și cazare.

De asemenea, Legislativul a organizat colectarea lucrurilor de prima necesitate pentru persoanele care se refugiază din țara vecină.

Colectarea bunurilor a fost sistată astăzi, iar lotul cu plăpumi, produse igienice, inclusiv scutece pentru copii, produse alimentare cu termen mare de păstrare, apă, cărți și jucării a plecat la Centrul de triere și plasament de urgență al refugiaților amplasat la ”Moldexpo”.

Foto: Parlament

img22001527

img22001527

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!