ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministerul Sănătății va procura medicamente prin proceduri simplificate

08:43 | 01.03.2022 Categorie: Societate

Chişinău, 1 mar. /MOLDPRES/. Ministerul Sănătății va procura medicamente prin proceduri simplificate. Decizia a fost luată în contextul situației de urgență, comunică MOLDPRES.

Ministerul Sănătății a anunțat că, în comun cu Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale și Centrul pentru Achiziții Publice Centralizate în Sănătate, au evaluat riscul discontinuității în aprovizionarea cu anumite grupe de medicamente, preponderent produse în Ucraina.

Astfel, a fost stabilită o listă de medicamente care vor fi procurate suplimentar prin desfășurarea centralizată a procedurilor de achiziție publică cu aplicarea mecanismelor simplificate.

Ca rezultat, instituțiile medico-sanitare publice vor fi asigurate cu medicamente pentru două-trei luni. Stocurile vor fi suplinite și din donațiile oferite de organizațiile internaționale.

Foto: msmps.gov.md

img22001534

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!